Hornbach

Hornbach Bau- und Gartenmärkte is één van de grootste bouwmarkt- en tuincentra ondernemingen in Europa. Hornbach bestaat uit ruim 138 bouwmarkten en tuincentra in 9 landen. In 2012 werd Hornbach voor de 7e keer uitgeroepen tot beste bouwmarkt van Nederland. “De organisatie besteedt nu concern-breed aandacht aan de manier van verkopen. Van hieruit is het traject ‘Praktisch Coachen‘ ontstaan voor leidinggevenden; een traject dat Aniek Bruens typeert als praktisch, inspirerend en zinvol.

Begin januari 2013 vond de pilot plaats in de vestiging Tilburg. Aniek Bruens: “Uit de pilot kwamen erg goede en positieve resultaten, dit heeft de basis gevormd voor de uitrol naar alle vestigingen”. De aanpak van Moovs spreekt Aniek Bruens aan: “Vooral de praktische kant, duidelijke handvatten in hoe leidinggevenden kunnen coachen, tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Niet ergens in een lokaal voor een groep staan en vertellen over trucjes, maar echt ‘doen’. De verbinding met de praktijk was voor ons erg belangrijk. Vanaf de start van dit traject kwam duidelijk naar voren dat Moovs hierop het antwoord had in de vorm van ‘Praktisch Coachen’. De pragmatische aanpak bleek al in het voortraject en tijdens de pilot. Dat is uiteindelijk waarom we voor Moovs hebben gekozen: praktisch toepasbaar en gericht op gewoon doen”. Koos vertelt: “Praktisch coachen houdt in dat ik naast de leidinggevende ga staan in de winkel. Ik zie direct effect op de winkelvloer, daar waar het gebeurt”.

De samenwerking ervaart Aniek Bruens als voedend: “Ik vind het heel prettig dat de input van beide kanten mogelijk is. Samen met Moovs heb ik gespard en gebrainstormd hoe de doelstelling te behalen. Het traject bestaat uit gezamenlijke trainingen en individuele on-the-job coaching. De onderlinge verschillen in de groep en implementatie per vestiging bepalen de inhoud. De combinatie van trainingen, coaching en maatwerk-benadering heeft veel impact“.

Het traject heeft de verwachtingen van Aniek Bruens overtroffen: “De doelstelling is om leidinggevenden te ondersteunen in het coachen van hun medewerkers. Daarnaast heeft het de samenwerking binnen de teams leidinggevenden nog meer versterkt”. Koos trof een zeer gedreven groep leidinggevenden aan die iedere dag weer met volle inzet aan de slag gingen met praktisch coachen op de winkelvloer. Hiermee maken zij het verschil voor medewerkers en klanten: “Ik vind het mooi om te ervaren dat de leidinggevenden van Hornbach het traject gezamenlijk beet pakken en enthousiast zijn om elke keer weer de volgende stap te zetten”, vertelt Koos van Oosterhoud.

Aniek sluit af met: “Zowel medewerkers als klanten reageren erg positief. Het valt klanten op. Ik ben trots op onze leidinggevenden die zich als individuen en ook als groep sterk ontwikkelen, iedere dag weer!“