Ordina

"Het is een stukje bewustwording dat je erdoor krijgt", constateert trainee Rick de Haan. "Ik heb meer inzicht gekregen in mezelf en mijn ontwikkelpunten", zegt collega Esther Kooiman.


Het Best Year Yet introduceerde Moovs vorig jaar een vernieuwend programma op de Nederlandse markt. Het programma geeft deelnemers – groepen en individuen – handvatten om in twaalf maanden tijd doelen te realiseren. Als vaste trainer wist Moovs ook Ordina enthousiast te krijgen om de traineegroep met het programma kennis te laten maken. "Wat Best Year Yet voor mij vooral als concreet nut had, was dat je beter doelen leert formuleren en ernaar toe leert werken", zegt Rick de Haan, trainee Consultant Web 2.0. "Best Year Yet dwingt je effectiever te werken. Het heeft met bewustwording te maken. Door zo'n programma gaan alle neuzen dezelfde kant opstaan en zie je langzaam maar zeker binding ontstaan. Je gaat met z'n allen voor de collectieve doelen die je formuleert."


'Mooie sessie'


Esther Kooiman is trainee Consultant Web 2.0 bij Ordina. En even enthousiast over Best Year Yet. "De manier waarop we met onze traineegroep tot tien jaardoelen zijn gekomen was een mooie sessie. Ook de training waarin de persoonlijke doelen werden vastgesteld was waardevol. Je formuleert niet zomaar doelen, maar je denkt na over dingen als wat heb ik bereikt, wat zijn mijn waarden en beperkingen, waar wil ik me op focussen. Op deze manier kom je op doelen die relevant en belangrijk voor jou of je groep zijn." Voor Rick de Haan was het keerpunt dat hij een teamspirit zag ontstaan bij de traineegroep. "Op zo'n moment wordt het één geheel en ga je het integreren in je werk. Want dat is uiteindelijk het doel: dat de lessen van Best Year Yet onderdeel worden van je dagelijkse werkzaamheden." En Esther Kooiman: "Best Year Yet is zeker bruikbaar in mijn verdere carrière omdat het je bewust maakt van het belang van het stellen van doelen en hoe je die uiteindelijk kunt bereiken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor onze toekomstige functie als manager is dit heel leerzaam." Business consultant Petra de Wit vult aan: "Best Year Yet heeft ons laten inzien dat als je je individueel en als groep committeert aan de doelen, deze binnen handbereik liggen. Het biedt handvatten om het niet bij het maken van doelstellingen te houden. Ze worden daadwerkelijk omgezet in actie waardoor het resultaat zichtbaar wordt. De regelmatige en confronterende follow-up resulteert in het integreren van de doelen in je dagelijkse werkzaamheden. Kortom het bracht de Web 2.0 consultants hun beste jaar ooit!"