uniek

"High perfomance organisaties willen de beste trainingscontent in de wereld."

smcovUnieke content

Zoekt u de beste content in de wereld? Content die wetenschappelijk onderbouwd is of in de praktijk tot bewezen effecten leidt? Moovs heeft de unieke positie om als enige in de Benelux de beste content in de wereld te bieden. En samen met onze internationale partners ook global aan te bieden. U krijgt een wereldwijd netwerk van de beste lokale training en consultancy bureaus. Wij werken samen in 50 landen door ons partnership met SMCOV. De volgende unieke content wordt u via training of train-de-trainer aangeboden:

ThomasLeland

logo ThomasLeland

ThomasLeland werkt samen met organisaties om doelstellingen te behalen op het gebied van verandering en aanpassingsvermogen. We richten ons op de culturele grondslagen van gedrag en prestatie om duurzame wijzigingen, aanpassingen en betrokkenheid van de belanghebbenden te bewerkstelligen.

Ons unieke antropologische perspectief en etnografische methode leveren verassende resultaten op. Van inzicht tot uitwerking, leveren we oplossingen om:

  • Strategie en cultuur op elkaar af te stemmen
  • Management teams te creëren, die hoogwaardige prestaties leveren
  • Diversiteit & Inclusie strategieën voor de volgende generatie te implementeren

Lees meer: ThomasLeland

InsideOut

insideout

De volgende unieke content wordt u via training of train-de-trainer aangeboden:

InsideOut Development® is ontworpen om organisaties te helpen ‘prestatie doorbraken’ te verwezenlijken door leiders en managers om te vormen tot effectieve coaches met zelfvertrouwen. Voor meer dan 25 jaar, heeft InsideOut Development® bijgedragen tot het krijgen van betere resultaten bij  individuen en organisaties. Moovs is als enige in de Benelux gerechtigd deze training namens InsideOut Development® te verzorgen.

InsideOut Development focust zich op twee primaire elementen om de prestatie doorbraken te ontgrendelen:

1.    inzicht in belangrijke elementen van de menselijke prestaties en hoe deze prestaties te beïnvloeden;
2.    leren en oefenen van een gestructureerde manier van het voeren van coaching gesprekken, welke is gebaseerd op het G.R.O.W.® Model. Ontwikkeld door Alan Fine. Het G.R.O.W. ® Model vertegenwoordigt de vier stadia van de besluitvorming. Gerichte vragen in elk stadium bieden het praktische kader voor het houden van effectieve coachingsgesprekken.

InsideOut Development gaat niet over een theorie; het gaat erom dat managers direct deze manier van coaching toepassen. Het is een paradigmaverschuiving om alles te veranderen.

Lees meer: InsideOut

Values in Action

logo VIA partners

Iedereen heeft aangeboren talenten en vaardigheden in zich. Gebruik maken van deze sterke punten is de sleutel tot professionele excellentie en persoonlijke ontplooiing. Maar het identificeren van sterktes kan ingewikkeld, verwarrend en ongelooflijk tijdrovend. Values in Action® toont in onderzoek aan dat het kennen en toepassen van ons unieke ‘sterke karakter profiel’ onze tevredenheid met het leven en welzijn verhoogt. Values in Action is een eenvoudige en effectieve manier voor elk van ons om meer te leren over onszelf en onze gepersonaliseerde wegen naar geluk te bieden.

Professionals die werken met anderen in het optimaliseren van hun prestaties weten dat het begrijpen van sterke karakter eigenschappen van fundamenteel belang is voor de ontwikkeling van nieuwe routes van betrokkenheid, voldoening en tevredenheid.  VIA onderzoekt systematisch wat het beste in de mens, in de overtuiging dat er meer potentieel ligt als we benadrukken wat goed is bij mensen in plaats van wat er mis is. VIA kan je helpen ontdekken wat je geboren bent om te doen en is al bij meer dan 2,6 miljoen mensen afgenomen.

Lees meer: Values in Action

Andrew Sobel

sobel
Andrew Sobel® is de toonaangevende autoriteit op de strategieën en vaardigheden die nodig zijn om met klanten voor het leven te verbinden door vertrouwde relaties op te bouwen en te ontwikkelen. Andrew Sobel® is de meest gepubliceerde auteur in de wereld op dit onderwerp. Hij heeft acht geprezen bestsellers waaronder Power Relationships, Power Questions, Building C-Suite Relationships, All for One, Making Rain en Clients for Life.

Via trainingsinterventies zoals “Building Power Relations®”  leer je een uitgebreid netwerk bouwen en vertrouwde klanten en partners te binden. Deze training is gebaseerd op het boek ‘Power Relationships’ en geeft specifieke inzichten voor het versterken van netwerken, het verkrijgen van nieuwe klanten en het ontwikkelen van bestaande relaties. Moovs is als enige in de Benelux gerechtigd deze training namens Andrew Sobel te verzorgen.

Lees meer: Andrew Sobel

BEST YEAR YET

byy
BEST YEAR YET® is een eenvoudig én krachtig concept om van elk jaar het beste jaar tot nu toe te maken, voor zowel de trainee als voor uw organisatie. Met deze methodiek bereikt de trainee snel resultaten, creëert focus en leert zijn potentieel volledig in te zetten. Zo bereikt de trainee de doelen die hij gesteld heeft. Moovs is eigenaar van BestYearYet Benelux en daarmee de licentiehouder namens BestYearYet International.

Hoe?

Binnen BYY staat de startworkshop centraal. Tijdens deze workshop word je individueel of in teams door 10 vragen geleid, wat resulteert in een 1-pagina jaarplan. In dit proces kijkt de deelnemer of het team terug op successen en teleurstellingen in het (recente) verleden en vertaalt deze naar drie richtlijnen.

De deelnemer of het team creëert een nieuwe mindset die gericht is op het behalen van succes, definieert de top tien doelen voor het komende jaar en actiestappen om het plan uit te voeren. De deelnemer of het team voelt zich eigenaar van het plan en geeft blijk van een groot verantwoordelijkheidsgevoel, omdat de deelnemer of het team zélf zijn plan definieert.

Een structuur van follow-up sessies verzekert na de startworkshop het succes van het BYY plan. BYY is een prestatie-verhogend systeem dat gedurende een jaar een gestructureerd follow-up protocol aanbiedt. Tijdens elke follow-up sessie wordt de voortgang op de doelstellingen bepaald en grafisch bijgehouden en worden nieuwe actiestappen gedefinieerd voor de volgende periode. Met behulp van een online systeem PRO worden resultaten zichtbaar

Lees meer: BEST YEAR YET